22 Mart 2015 Pazar

Hayatımızın Her Alanı İngilizce


Neden İngilizce ?

Bugün dünyanın neresinde olursanız olun haberleşmek ya da iletişime geçmek istiyorsanız kaçamayacağınız tek dildir İngilizce.

Etrafımıza şöyle dönüp baktığımızda İngilizce Terimlerle o kadar sık karşılaşmaktayız ki bunların anlamlarını ya da açıklamalarını bir şekilde öğrenmekteyiz. Bugün bir Cafe'ye gidip arkadaşlarınızla kahve ya çay içtiniz de, Fast-Food resturantlarına gidip hamburger yediğinizde, Alt Yazılı Dizileri ya da Filmeleri izlediğizde kendinizi İngilizce dilinin içinde bulursunuz. Okuduğunuz Okullarda, Çalıştığınız İşlerde hatta Tatil için gittiğiniz yerlerde bile çok rahat görebilirsiniz.

Neden İngilizce Konuşmalıyız ?

Yeni arkadaşlıklar kurmayı ya da farklı kültürleri tanımayı istemez misiniz? Kendi ülkemizin zengin kültürünü benimseyen duygularımız daha farklı kültürleri tatmak ya da yaşamak istemektedir. Acaba farklı kültürlerden gelen insanların hayat tarzları nasıldır?

İşte tam bu noktada başka kültürleri kendi kültürümüzle kıyaslama isteği doğmaktadır. Eğer araştırmacı biriyseniz en çok karşılacağınız bu konudur. Yabancı bir dili öğrenmek o kişiliği ya da kültürü yaşamanın sadece başlangıcıdır. Yabancı bir dili öğrenmeye başladıkça karakterinizi geliştirir yaşama çok daha geniş açılardan bakmaya aşlarsınız.

Hiç tanımadığınız insanlarla iletişime geçtikçe hayata bakış açınız değişeme uğrayacak duygularınız, hayalleriniz hatta hedefleriniz bile şekillenecektir.

Nasıl İngilizce'yi Geliştirebiliriz ?

Yapmanız gereken İngilizce konuşulan bir alanda bulunmanız ya da o ortamı sağlamanızdır. Yabancı insanların konuştuklarını anlamayabilirsiniz. Ancak onların konuştuğu alanlarda bulunmanız ister istemez kulak misafiri olmanız o dilin şivesini, akışkanlığını ve derinliğini size hissettirecektir. Öyle bir ortamda bulunmak kendinize olan güveninizi yerine getirecektir. Kendinizi daha iyi hissettiğinizde ise öğrenmek artık zor olmayacaktır.

Böyle bir imkanınız yoksa eğer Alt Yazılı Dizileri ve ya Filmleri izlemenizi tavsiye ederim. Hem konuşulanlara aşina olmak hem de İngilizce yazılanları daha rahat takip edebilmek açısından faydasını göreceksiniz. Ayrıca Uydu kanallarında şifresiz yayın vermekte olan İngilizce Haber sunan kanalları da seyretmenizi öneririm. Çok yalın ve akıcı bir anlatım şekliyle hatasız bir gramerle haber sunuyorlar. Dikkatinizi verip kelimeler yakalamaya çalışın. Böylelikle yeni kelimeler öğrenip anlamlarını araştırabilirsiniz.

Ya da bloğumun GRAMER konularını takip edip eksik konularınızı kapatabilir ya da yayınladığım DİYALOGLAR ı okuyabilirsiniz.

Unutmamanız gereken en önemli konulardan biri de mutlaka sabırlı olmalısınız.. Hiç kimse İngilizce'yi bir anda öğrenemez. Düzenli bir şekilde çalışıp notlar tutmaya çalışın, sonunda hedefinize ulaşabilir artık size İngilizce konuşanlardan olabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder